Alt du skal vide om kWh i 2021

Dette indhold er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Hvis du gerne vil blive klogere på dine elregninger i 2021, kan det være en fordel at sætte dig ind kWh for 2021. Når du først bliver bevidst om, hvor stor en mængde strøm du bruger per time, bliver du samtidig mere bevidst om din adfærd og dine forbrugsmønstre. Har du allerede nu opdaget, at elregningerne blot stiger i takt med, at I har været mere hjemme under nedlukningen i forbindelse med pandemien? Så kan indsigter om kWh give en god forklaring. Derfor skal vi i denne artikel se nærmere på elregninger og priserne på kWh i 2021

Hvad er kWh?

kWh er en betegnelse for kilowatt-time. Det vil sige, at forkortelsen indbefatter den mængde strøm, der bliver brugt hver time. Når strøm måles, gør man brug af forskellige effektangivelser – for eksempel bliver elektricitet mål i watt, som er en betegnelse for strømmens kraft eller effekt. Strømmens kraft har forskellige betegnelser alt afhængig af effekten. For eksempel bruger vi kW, når vi har med 1000 watt at gøre.

Dertil kommer kWh, som altså er en forkortelse af kilowatt-time. Hvis du selv vil måle en kWh for at få indsigt i dit strømforbrug, kan du gange effekten i kW på et fjernsyn eller en vaskemaskine med det antal timer, maskinen har været i gang. Men hvad er så en kwh pris?

Alt om kWh-priser

Det er vigtigt at huske, at du selv til dels er med til at påvirke prisen på mængden af strøm per time. Har du for eksempel flere elektroniske ting i gang på samme tid med høj effekt, vil kWh-prisen være derefter. Du har derfor selv mulighed for at nedsætte din kWh ved at bruge færre elektroniske ting på samme tid.

Dog er det ikke alt, du har indflydelse på. dagsprisen på en kWh i 2021 er nemlig svær at angive helt nøjagtigt, da den afhænger af blandt andet skatter og transport. Dog kan du som udgangspunkt forvente, at en kWh vil koste omkring 2,25 kroner. Der vil desuden være forskel på el-leverandørerne priser.

Hvis du allerede nu har været i gang med at beregne din kWh og til din store forbavselse har opdaget, at I har et relativt højt strømforbrug, kan du enten reducere mængden af strøm eller skifte elselskab. I Danmark står det dig nemlig helt frit for, hvilken el-leverandør du ønsker – medmindre du bor i en lejet bolig.

Sådan finder du det billigste elselskab

Hvis du først har fået gennemgået din kWh og dine elregninger, har du nu et nogenlunde klart billede af, hvor meget I som samlet husstand bruger af strøm. Hvis du i den forbindelse gerne vil finde et billigere elselskab, kan du gøre det ved at finde en onlinesammenligningsportal for elselskaber i Danmark. Her får du et overblik over de respektive selskaber samt priser og betingelser. Du kan derfor nemt og hurtigt sammenligne de forskellige selskaber og hurtigt tage stilling til, hvor du kan få den billigste kWh.