Er en byggesagkyndig nødvendig ved nybyg?

Der er mange, der er klar over, at det er en god idé at have byggesagkyndig med på sidelinjen, når man skal købe nyt hus. Der kan nemlig være både fejl og mangler, som man selv overser, som den byggesagkyndige naturligvis vil fange.

Til trods for dette, er der faktisk mange, der vælger ikke at alliere sig med en sagkyndig i forbindelse med nybyggeri. Det er en skam, da der bestemt også er en risiko for, at du får overdraget nøglerne til et hus med fejl og mangler, selvom det er et helt nyt hus.

Få ført tilsyn under hele byggeprocessen

Hvis du selv skal bygge dit nye hus, er det en god idé at hyre en byggesagkyndig til at føre tilsyn med byggeriet. Gør du det, så vil han eller hun naturligvis være med fra start til slut. Derfor er du sikret, at der vil blive ført tilsyn med samtlige aspekter af byggeriet.

Såfremt det skulle ske, at der er opstået enten fejl eller mangler, så kan en byggesagkyndig sørge for, at der bliver rettet op på dette, inden byggeriet fortsætter. Dermed vil du kunne flytte ind i dit nye hus, uden at være bekymret for, om der gemmer sig fejl og mangler rundt omkring.

Få lavet gennemgang ved køb af nybyg

Det er ikke sikkert, at du selv skal opføre et hus. Det kan nemlig også være, at du vil købe et nybygget hus. Det kan enten være et hus, der er blevet bygget med henblik på at blive solgt, eller et hus, som sælger fik opført for et par år siden, men nu ønsker at sælge.

I begge tilfælde er det dog vigtigt med en byggesagkyndig nybyggeri. Det er det, da der sagtens kan være alvorlige fejl og mangler, selvom huset er nybygget. Disse kan være nemme at overse, da man ikke forvente, at de er til stede i et nyt hus.

Rigtig mange undlader det

På trods af, at man ikke bør flytte ind i et hus, før det er blevet gennemgået af en ekspert, er der mange, der undlader det. Det er naturligvis vigtigt, at du ikke gør dette. Derimod bør du altid have en byggesagkyndig med på sidelinjen – uanset om du bygger eller køber.

Lader du en byggesagkyndig gennemgå dit hus, inden du overtager det, vil du få ro i maven. Det medfører nemlig, at du kan være sikker på, at der ikke er alvorlige fejl og mangler.