5 gode råd til at reducere din HP printers driftsomkostninger

Har du en HP inkjet printer, kan du til denne vælge at anvende 2 forskellige slags printerpatroner; originale HP printerpatroner eller kompatible blækpatroner.

Anvender du udelukkende originale blækpatroner i din HP printer, kan printerens driftsomkostninger meget hurtigt gå hen og blive høje.

Har du et mellemstort eller stort printbehov, og har du til eksempel en printer, som kun opererer via 2 patroner, hhv. en sort blækpatron og en tri colour farvepatron, er der særlig stor sandsynlighed for, at driften af din printer kan blive en sur, økonomisk post af høj karakter.

Originale blækpatroner til HP printere er kendt for at være dyre, og samtidigt indeholder patronhylstrene ikke alverden med blæk; hvis ens printer oveni købet kun opererer via 2 patroner, som beskrevet ovenfor, stiger omkostningerne hurtigt til vejrs, eftersom en udskiftning af den trefarvede patron vil være påkrævet så snart blot én af farverne cyan, magenta eller gul er opbrugt. Indkøb af nye dyre, originale patroner vil du derfor hyppigt skulle foretage, og du vil i øvrigt bruge penge på blæk, som går til spilde, desværre.

Anvend kompatible blækpatroner til HP printer som alternativ til originale patroner

Hvis du, alternativt til originale HP blækpatroner, anvender kompatible blækpatroner, vil du kunne reducere din HP printers driftsomkostninger markant.

Blækpatroner til HP printer af kompatibel art, produceres af tredjepartsproducenter uafhængige af printervirksomheden HP selv, hvorfor de er betydeligt billigere end originale HP printerpatroner.

Du kan til eksempel bestille kompatible blækpatroner til HP printere hos den danske webshop Pixojet.dk, som er én af landets førende leverandører af forbrugsstoffer til private og erhverv.

De kompatible blækpatroner, som fås at købe hos Pixojet er ikke blot billigere end de tilsvarende, originale HP blækpatroner; de indeholder desuden også væsentligt mere blæk i patronhylstrene, hvorfor du ikke ligeså hyppigt vil skulle være nødsaget til at købe nye patroner.

Har du en printer, som opererer via 2 patroner kun, vil du ved brug af kompatible blækpatroner dog ikke kunne komme udenom problematikken med blækspildet i tri color farvepatronen; dine samlede printomkostninger vil trods dét blive reduceret en hel del.

Overvej en ny printer til fremtidig brug, hvis din nuværende printer opererer via 2 patroner

Har du i øjeblikket en HP printer, hvortil der kun anvendes en blækpatron og en farvepatron, og ønsker du i fremtiden at spare yderligere på printomkostningerne, kan det også betale sig at overveje, hvorvidt du bør investere i en ny HP printer, som opererer via separate printerpatroner, én til hver blækfarve. I så fald vil du kunne udskifte kun den eller de patroner, hvis farve er opbrugt, og blækspildet vil være reduceret til et minimum, og du vil få mere blæk for dine penge.

Generelle råd til at reducere ens printers driftsomkostninger

Anvend printerens duplex-funktion og spar på papiret

Andre generelle råd til at mindske ens printers driftsomkostninger, uanfægtet af hvilken type af blækpatroner du anvender, er f.eks. ved at benytte sig af printerens duplex-funktion (dobbeltsidet udskrivning); dette vil ikke reducere mængden af blæk, som skal anvendes, men om ikke andet vil du spare på papirforbruget; printerpapir er jo heller ikke helt gratis.

Udskriv kladder i sort/hvid

Så frem din printer kun opererer via en sort og en trefarvet printerpatron, kan du også reducere din printers driftsomkostninger ved at udskrive i sort/hvid, hvis  det printede materiale blot er en kladde eller lign..
Antager man, at du i stedet udskriver samtlige kladder i rød tekstfarve, vil du gøre unødvendigt brug af farvepatronen, hvis kladden alligevel blot skal kasseres, og er der en generel tendens til, at du ofte udskriver i rød farve, så vil du før eller siden skulle udskifte hele farvepatronen til trods for, at den fortsat er fyldt med cyan-farvet og gult blæk.

Anvend refill-printerpatroner

Hvis dit printbehov er meget stort, kan du også spare penge ved at benytte dig af refill-blækpatroner til din HP printer, så frem det er muligt. Tilhørende refill-flasker koster ikke meget, og de indeholder blæk svarende til 2-3 ’almindelige patroner’.
Refill-printerpatroner er også en alletiders måde at udvise miljøbevidsthed på, da patronhylstrene genopfyldes og genbruges, og plast til produktionen af nye patronhylstre og ressourcespildet derved reduceres.