Få varme fødder i vinterkulden med elgulvvarme

Der findes i dag mange forskellige opvarmningsmetoder, og de har alle sammen deres fordele og ulemper. Hvis du dog gerne hurtigt vil have varme fødder her i vinterkulden, bør du investere i elgulvvarme. Der er masser af fordele ved at investere i elgulvvarme, og vi har samlet nogle af de største fordele lige her.

Elgulvvarme er nemt at etablere

Elgulvvarme er hurtigt, nemt og relativt billigt at etablere. Det kræver ikke, at du gør hele huset til en kæmpe byggeplads og river alle gulve op, som f.eks. er tilfældet ved etablering af vandbaseret gulvvarme. Elgulvvarme kan nemlig lægges oven på eksisterende gulve, da det næsten ikke fylder noget i højden. Du skal blot bruge enten varmekabler eller varmemåtter, alt efter, hvordan du ønsker at etablere gulvvarmen, og så kan du faktisk være oppe at køre efter nogle dage.

Elgulvvarme fordeler varmen jævnt i rummet

De almindelige radiatorer, som er plantet op ad væggen eller under vindueskarmen, fordeler varmen op ad væggen, hen over loftet og derefter ned til gulvet. Det tager altså her meget lang tid, før varmen er fordelt ud i rummet. Elgulvvarme, derimod, fordeler varmen jævnt i rummet meget hurtigt. Den sender nemlig varmen op gennem gulvet, så dine fødder bliver dejlig varme, men sørger også for at sende varmen længere opad, så hele rummet bliver varmet op rimelig hurtigt i forhold til den traditionelle radiator. Når rummet bliver varmet op både hurtigt og jævnt, så er der ikke det store behov for at have varmen tændt hele tiden. Du kan nemt skrue ned for varmen på en el gulvvarme termostat, og det er noget, du kan se på varmeregningen.

Elgulvvarme kan køre året rundt

I modsætning til vandbaseret gulvvarme, så har du med elgulvvarme mulighed for at varme op hele året rundt – ikke kun om vinteren. Det betyder, at du er godt dækket ind med jævn og behagelig varme hele året rundt.

Elgulvvarme giver bedre indretningsmuligheder

Når du har elgulvvarme, sidder varmen i gulvet – i stedet for radiatorer på væggen eller under vindueskarmen. Det giver dig mere frihed i din indretning, da du ikke skal tage hensyn til radiatorer, når du skal placere dine møbler.