Skal du vælge en ny eller brugt entreprenørmaskine?

Entreprenørmaskiner er uundværlige værktøjer, når man arbejder i f.eks. landbrug, byggeri- eller transportbranchen. Entreprenørmaskiner kan nemlig tage et kæmpe læs, som mennesker ikke kan, og det kan faktisk sikre mange penge og arbejdstimer sparet på bundlinjen. Det er altså altid en god idé at have en entreprenørmaskine stående, når man skal i gang med diverse byggeprojekter. Men skal man købe en ny eller en brugt maskine? Der er fordele og ulemper ved begge dele. Læs med her og bliv klogere på, hvad der er den bedste løsning for dig.

Du skal købe en ny entreprenørmaskine, hvis…

Hvis du gerne vil have en moderne maskine med den nyeste teknologi, kan det være nødvendigt at investere i en ny entreprenørmaskine. Det er desuden også en god idé, hvis du gerne vil være sikker på at maskinen er i tiptop stand og gerne vil have en garanti på maskinen. Ligesom med brugte biler, så ved man jo ikke, hvad maskinen har været udsat for før – og man kan derfor ikke vide, hvornår maskinen har nået sin grænse. Derudover kan det også være en god idé at investere i en ny maskine, hvis man gerne vil have det størst mulige udvalg. Når man køber brugt, har man generelt et begrænset udvalg, men sådan er det ikke, når man helt selv vælger både mærke, model osv. En stor ulempe ved en ny entreprenørmaskine er dog ofte prisen. Selvfølgelig er en ny entreprenørmaskine dyrere end en brugt maskine, og det kan faktisk være afgørende, hvis man ikke har de store midler at gøre godt med.

Du skal købe en brugt entreprenørmaskine, hvis…

Hvis du ikke har de store midler på kontoen, så kan der være mange penge at spare ved at købe en brugt entreprenørmaskine. De falder – ligesom biler – i værdi med tiden, og du kan derfor være heldig at få fat i en lidt ældre kvalitetsmaskine til en god pris, hvis du blot er villig til at gå på kompromis med dine ønsker som f.eks. mærke og model, som kan være svære at indfri, når man er på udkig efter en brugt maskine. Derudover er det også generelt en bæredygtig beslutning at købe en brugt maskine frem for at købe nyt. Sidst men ikke mindst kan det være en god idé at investere i en brugt maskine, hvis du generelt har brug for en del udstyr. Hvad du ikke bruger på selve maskinen, kan du jo bruge på tilbehør og reservedele, så maskinen bliver lige som de gerne vil have den.

Hvis du er på udkig efter enten en ny eller en brugt entreprenørmaskine, bør du tage et smut forbi Sylvester A/S i Kolding eller tag et kig på https://sylvester-as.dk/. Her kan du finde et stort udvalg af både nye og brugte maskiner og få dem tilpasset til dine behov.