Derfor skal du have en carport

Hvis du lige har købt en ny og muligvis dyr bil, kan det godt være, at du ikke er helt tryg ved at den skal stå under åben himmel året rundt.

Dette kan dog løses ved at bygge en carport, som beskytter din bil mod for eksempel hagl.

Men hvorfor ikke bare bygge en garage? Dette ville også være oplagt, men en garage vil som regel være mere krævende at opføre, hvorimod en carport er en let og simpel løsning, der giver næsten samme beskyttelseseffekt.

Øger værdien af dit hus

Hvis du bygger en carport, vil værdien af dit hus i mange tilfælde stige gevaldigt.

Det kommer selvfølgelig altid an på købers smag, da det ikke er alle, som sætter lige meget pris på en carport. Mange vil dog elske det, og vil sætte utroligt stor pris på, at der allerede er en carport.

Dette kan komme dig til fordel, og øge sandsynligheden for at du får solgt dit hus til mere, end du ville have fået uden en carport.

Fungerer som en garage

Det kan som nævnt være et større projekt at bygge en garage, og mange nøjes derfor med at bygge en carport.

Der findes dog glimrende muligheder for at bygge carporte, der i det store hele sagtens kan erstatte en garage. Du kan for eksempel få carporte med redskabsrum, hvor du kan opbevare dine cykler, dit værktøj og dine haveredskaber. Desuden kan du få en carport med lukkede sider, og din bil er derved stort set altid i tørvejr.

Afhængigt af hvor mange biler du har, kan du bygge carporte i varierende størrelse. Hvis du for eksempel har to biler, vil et oplagt valg være at købe en dobbeltcarport. Dette kan også være et godt valg, selvom du kun har én bil. Hvis du ofte får besøg, kan det være en rigtig fin gestus at kunne tilbyde sine gæster at parkere i carporten.

Vælg en carport, der passer til resten af huset

Når du bygger en carport, skal du sørge for, at den stilmæssigt passer godt til huset. Det er derfor vigtigt, at du bruger noget tid på grundigt at vurdere, om det vil passe bedst at lave den i træ eller stål.

Samtidig bør den heller ikke være for lille eller for stor. Hvis carporten for eksempel ser bombastisk ud ved siden af dit hus, vil selv den flotteste carport fremstå grim. Sørg derfor for at bruge lidt ekstra tid på at vælge den rigtige model.