Det skal du overveje, inden du bygger en tilbygning

Har du længe drømt om at udvide din bolig med en tilbygning, og tænker du, at nu skal det endelig være? Inden du for alvor går i gang med projektet, er der dog en række overvejelser, som du kan have gavn af at gøre dig forinden. I denne guide kan du blive klogere på de 3 væsentligste overvejelser, inden du kaster dig ud i at bygge en tilbygning.

Kan du klare arbejdet selv?

Det kan godt være, du ser dig selv som en vaskeægte handyman, men at bygge en tilbygning er et omfattende projekt, og det er derfor vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvorvidt du har evnerne, redskaberne og kompetencerne til at udføre arbejdet selv. Hvis ikke, kan det godt betale sig at alliere sig med et par rutinerede håndværkere, der kan realisere din drøm om en tilbygning på ganske kort tid.

Rækker dit internet til den nye tilbygning?

Du skal også overveje, hvorvidt din boligs internet rækker til den tilbygning, du har planer om at bygge. Hvis internettet ikke rækker langt nok, risikerer du en langsom og ustabil forbindelse i tilbygningen. Derfor kan det være en god idé at undersøge dit internet og eventuelt bredbåndsudbyder. Hvis du går med tanker om at skifte, så sammenlign priserne fra flere bredbåndsudbydere her.

Indhent en byggetilladelse hos kommunen

Når du bygger nyt på din grund, skal du som udgangspunkt have en byggetilladelse af kommunen. Du kan nemlig ikke bare gå i gang med at bygge lige, hvad du vil. Er du i tvivl om, hvordan og hvorledes, så er det en rigtig god idé at tage kontakt til den kommune, du bor i, og så kan de rådgive dig i forhold til, hvordan du får ansøgt om tilladelse til at bygge en tilbygning til din bolig.