Det skal du vide, når du åbner egen café

Skal drømmen om din egen café realiseres, er der flere ting, der er vigtigt at vide og have styr på, når det gælder indretning og design. I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan disken skal stå i forhold til indgangen, hvor mange borde du bør have plads til m.m.!

Hvilken disk skal jeg have?

Når dine nysgerrige og potentielle nye spisende gæster kommer ind ad døren, bør det første, de ser, være den disk, de skal bestille fra. Gæsten skal helst ikke være desorienteret og i tvivl om, hvor de skal gå hen for at kunne bestille et bord, bestille mad eller spørge personalet. Sørg desuden for, at disken er funktionsdygtig, og kan rumme de behov, personalet vil have for at kunne tage imod betaling på kort og kontant, kunne notere sig specifikke behov, slå op i aftenens reservationer og andet! Du kan finde den perfekte disk til din café her!

Det skal i det hele taget være nemt for dine gæster at bevæge sig rundt i caféen, og derfor bør der indtænkes bevægerum fra disken og ned til bordene, samt mellem bordene og hen til udgangen og hen til toiletterne. Det er ikke kun for gæsternes skyld men også for personalets, at du sørger for den rigtige pladsfordeling.

Åbent eller lukket køkken

Vil du gerne have, at kokkene arbejder i fred og ro og kan råbe alt det de vil om bestillinger, supper og sovse? Så bør du sørge for, at køkkenet er et lukket køkken. På nogle restauranter især, tages en beslutning om at have et åbent køkken, så gæsterne kan overvære håndværket og tilberedelsen af den lækre mad, som de spiser. I en café, vil det for de fleste gæster være mere relevant at være til stede i samtalen med venner, og derfor er et åbent køkken ikke nødvendigvis relevant.