Hyster truck – den sjove og finurlige historie bag navnet

Hyster truck – den sjove og finurlige historie bag navnet

Hyster trucken er en af de mange forskellige gaffeltrucks, der findes i verden. Udover Hyster finder man af producenter f.eks. japanske Toyota, som man måske primært forbinder med biler, eller Simon Juels noget så legendariske og underholdende reklamer tilbage i 00’erne. Men Toyota laver og fremstiller faktisk også meget fine og anerkendte gaffeltrucks. Og også i USA findes der gode og solide fabrikanter og producenter af gaffeltrucks, heriblandt allerede nævnte Hyster. Hyster trucks er helt almindelige gaffeltrucks, og de er derfor i stand til at varetage de mest basale og essentielle funktioner for en gaffeltruck. Hyster trucken kan kort sagt løfte, flytte og bringe de givne varer, materialer, eller hvad det nu ellers kunne være, som befinder sig i varehuset, på fabrikken osv.
Firmaet er grundlagt i Portland, Oregon og fik sit nuværende navn i 2012. Oprindelsen bag firmaets navn er en smule spøjs. Efter pålydende kommer navnet fra et dengang gængs benyttet ord i Pacific Northwest (et område i Nordamerika), der blev benyttet, når træfældningsarbejdere havde færdiggjort et læs træ, som derfor nu var klar til at blive transporteret videre, og arbejderne derfor udbrød ”Hoist ’er”, som på dansk nogenlunde ville lyde således ”Hejs hende”. Selvom virksomheden og producenten har sin oprindelse i ”den nye verden”, har de mange forskellige afdelinger rundtomkring i verden. Man finder således afdelinger i både Sydamerika, Europa, Mellemøsten, Afrika og Asien. Hyster trucken er spredt for alle vinde, og den bliver således brugt alle mulige steder rundtom i verdenen. Deraf er det også naturligt, at Hyster trucken er en af de allermest benyttede og almindelige gaffeltrucks i verden. Bl.a. fordi Hyster trucks er solide og pålidelige.

Godt og gedigent amerikansk håndværk – Hyster trucken

Hyster trucken kommer i mange forskellige former og eksemplarer, da dette ikke kun betegner en enkelt model, men er en samlet betegnelse for de gaffeltrucks, som Hyster producerer. Hyster trucks forefindes bl.a. både som eldrevne, eltrucken, gasdrevne, LPG gaffeltrucken, og dieseldrevne osv. Herunder finder man yderligere underafdelinger. Hyper trucken ”reachtruck” f.eks. er en mindre og mere behændig version, der har lettere ved at komme rundt på kompakte, sammenkrympede og smalle lagre.

Hyster truck – Ut-serien

Hyster truckens Ut-serie er også en lignende undervariant, og denne er udviklet til dem, som ikke har brug for de helt voldsomme og større maskiner, men for gaffeltrucks, der kan varetage de mindre opgaver (der selvfølgelig ikke behøver at være så små igen). Denne Hyster truck er simpel, sælges til en fornuftig pris og er adaptiv, så den kan bruges til lidt af hvert. Denne er ydermere produceret, således at Hyster trucken møder de basale materielle krav, man kan stille til en gaffeltruck, men bliver også forsynet med kraften, som man normalt forbinder med Hyster-navnet. Denne Hyster truck går altså ikke på kompromis med kvaliteten. Og denne er derfor fremstillet af robuste materialer og komponenter, udstyret med ergonomiske funktioner og et vedligeholdsvenligt design. Ut-seriens Hyster truck er lavet til at gøre livet så let som muligt for dén heldige truckfører, der får lov til at betjene den.