Skab en terrasse, der kan bruges hele året rundt

Er du ved at bygge, lægge an til eller indrette et terrasserum i haven? Hvorfor så ikke sørge for, at den faktisk kan bruges hele året rundt, eller i hvert fald i en større del af året? Der er nemlig ingen grund til at begrænse dig. Det kræver måske bare, at du er villig til at gøre noget for, at terrassen er brugbar også i koldere tider.

Sørg for en god temperatur

Hvis du vil kunne bruge din terrasse en større del af tiden, så skal du først og fremmest have styr på temperaturen. For hvis der er noget, der kan komme i vejen for at sidde ude, så er det kulden. Heldigvis er det måske slet ikke så umuligt, som man kunne forestille sig.

Med en terrassevarmer vil du for eksempel altid kunne tænde for varmen og gøre det bare lidt mere behageligt derude. Det er nemlig en effektiv varmekilde, der også virker, når det er koldt. Derfor vil den altså også give en meget mere mærkbar varme, end eksempelvis en indendørsradiator kunne.

Skab et rum med læ

En anden stor forhindring for at kunne sidde ude er naturligvis vind og vejr. For selv i den varmere del af året kan det både regne og blæse. Heldigvis er der også råd for det – ikke mindst mens du endnu er ved at bygge din terrasse.

Det kan altså være en god idé at indtænke vejret, når du laver terrassen. På den måde kan du nemlig lave løsninger, der kan skærme dig mod dårligt vejr. Det kan du blandt andet i form af:

  • Et halvtag

  • En halvvæg

  • Hegn

  • Markiser

Alle er praktiske løsninger, der vil gøre det muligt at finde læ for dårligt vejr. På den måde vil du måske ikke engang bemærke, at det regner og blæser, alt imens du nyder at sidde på din terrasse.