Det skal du vide om gulvafhøvling

gulvafhøvling

Er dine trægulve med tiden blevet nedslidte og triste at se på? I mange tilfælde kan du vække dem til live igen med en gulvafslibning – det er et projekt, du sagtens selv kan prøve kræfter med.

Hvis dine gulve har dybe skader, kan det imidlertid være nødvendigt med en gulvafhøvling

En gulvafhøvling er langt mere vanskeligt at udføre end en afslibning. Derfor anbefales det, at du får en professionel gulvsliber til at klare det for dig.

I denne artikel giver vi dig et indblik i, hvilke trægulve der tåler en gulvafhøvling, og hvordan du kan vurdere, hvorvidt en gulvafhøvling er den rette løsning for dit trægulv.

Hvordan adskiller gulvafhøvling sig fra gulvafslibning?

Ved en gulvafhøvling fjernes der markant mere træ end ved en gulvafslibning. Gulvafhøvling udføres ved brug af en maskine, der har nogle specielle knive.

Da en gulvafhøvling slider langt mere på dit gulv end en gulvafslibning, bør du kun benytte dig af metoden, hvis skaderne på dit gulv er så store, at der ikke er anden udvej.

Hvis dit gulv kun har overfladiske ridser og skrammer, anbefales det, at du nøjes med en gulvafslibning – på den måde skåner du dit gulv for unødvendigt slid.

Er der nogle typer af gulve, der ikke kan afhøvles?

Det ikke muligt at afhøvle gulve, hvor der ikke er nok slidlag tilbage. Det skyldes, at den store mængde af træ, der fjernes ved afhøvling i værste tilfælde kan forårsage, at maskinen ødelægges, da den kan ramme gulvets kerne.

Derudover er det ikke muligt at afhøvle laminatgulve, da de er lavet af plastik. Lamelgulve, der er lavet i dårlig kvalitet, kan du heller ikke afhøvle.

Følgende gulve kan du derimod give en gulvafhøvling:

  • Plankegulve
  • Parketgulve
  • Laminatgulve i en god kvalitet