Gulvafslibning – hvad koster det at slibe dine trægulve ned selv?

gulvafslibning

Har du trægulve i dit hjem, der trænger til at blive frisket op? Og vil du gerne prøve kræfter med at gøre det selv?

Når du skal slibe dine gulve ned, kommer du ikke udenom at skulle bruge penge på at leje noget udstyr. Du skal som minimum ud at finde en gulvmaskine, og den helt klare fordel ved at nøjes med at leje en maskine er, at du ikke skal betale for den tid, som det tager for en gulvmand at friske dine trægulve op.

Vil du gerne vide mere om de omkostninger, der er forbundet med at leje gulvmaskine og andet? Så bliv hængende lidt endnu og få mere viden om, hvad det vil koste dig at gå i krig med selv at slibe dine trægulve ned.

Hvilket udstyr skal du bruge for at slibe dine gulve ned?

  • Gulvmaskine
  • Slibepapir i korn 16/24, 40/60 og 100/120
  • Kantsliber
  • Deltasliber
  • Slibeklods og sandpapir

Hvor kan du leje en gulvmaskine?

De fleste byggemarkeder tilbyder udlejning af gulvmaskiner, og med lidt held kan du også være heldig, at den lokale farvehandler også tilbyder det.

De andre ting, som du skal bruge til gulvafslibning, kan du nemt få fat i hos dit lokale byggemarked.

Hvad koster det at leje en gulvmaskine til gulvafslibning?

Der kan være forskel på de priser, som du bliver mødt af hos de forskellige byggemarkeder og farvehandlere. Men som udgangspunkt kan du forvente, at det vil koste dig et sted mellem 300 kr. og 500 kr. per døgn at leje en gulvslibemaskine.

 

I nogle tilfælde vil leje af kantsliber også være inkluderet, mens du andre steder skal betale et beskedent beløb for at få en kantsliber med i købet.

 

OBS: Sæt dig altid grundigt ind i, hvordan du skal slibe dine gulve ned. Og forhør dig gerne hos en professionel, inden du går i gang med en gulvslibemaskine på dine trægulve.