Få lagt et lækkert gulv på værelserne

Elsker du at træde ud på et gulv hver morgen, der ikke bliver koldt, og som er lidt blødt for et par bare fødder, der stadig er ved at tage sig sammen til at få et par sokker på? Et træ- eller klinkegulv kan blive frygtelig kolde i løbet af en nat, og så er det bare ikke særligt sjovt, at det er det første, man sætter fødderne på, når man står op.

Derfor kan det også være, du har overvejet en form for gulvtæppe. Med væg til væg tæpper får du en løsning, hvor hele gulvet er ensartet og lækkert, og du kan i hvert fald ikke klage over, at det er fordi, det ikke er rart at gå rundt på. Mange tænker måske på kedelige, grå gulvtæpper fra halvfjerdserne, når de tænker på gulvtæpper, men sådan behøver det slet ikke at være. Der er mange andre løsninger.

Find en god farve

Det er vigtigt, at du finder et gulvtæppe, der har en farve, som passer godt ind. Et gulvtæppe, der er meget mørkt, kan godt gå an i et rum, hvor der er et stort naturligt lysindfald, men fordi et gulv er så stor en flade, der udgør meget af rummet, kan et mørkt gulv også godt virke som noget, der suger meget af lyset til sig. Et gulv i en lys farve kan derimod være med til at gøre, at rummet virker større, end det egentlig er.

Man kan sagtens passe sine gulve ind i resten af indretningen. Måske der er møbler i samme nuance? Det kan være sengestellet, skabslågerne eller en kommode, du tænker, står rigtig flot til gulvene, og hvis du alligevel synes, du mangler de varme nuancer, et trægulv kan tilbyde dig, kan du friske rummet op med forskellige vaser, blomster og billeder, der kan hænge på væggene.