Energibesparelse ved isolering af ventilationsrør

Energibesparelse ved isolering af ventilationsrør

Energibesparelse ved isolering af ventilationsrør, sikre at du ikke blot mindsker energitabet, men også sparer dig selv for en masse penge i sidste ende. Om det drejer sig om erhverv eller privat er der penge at spare. Endvidere har du også omtanke for miljøet, ved at isolere dine ventilationsrør.

Energibesparelse ved isolering af ventilationsrørs typer

Der er flere ventilationsanlæg du med formål kan isolere, for at mindske energitab. Nogle af de kanaler du med fordel kan isolere er blandt andet områder som

  • Ventilationskanaler med genvindingsanlæg
  • ventilationskanaler med henholdsvis kølet eller opvarmet luft 
  • Ventilationskanaler med udeluft der føres ind i opvarmede lokaler

 

Ved isolering af ventilationsrør undgår du unødvendigt energitab, derved skåner du ikke blot miljøet men også din pengepung. Det viser omtanke for miljøet, at isolere ikke blot ventilationsrør, men alle former for installationsrør.

Hvor befinder ventilationsrør sig

Det afhænger af om du taler privat bolig eller erhverv. Men er det i den private bolig er det oftest på loftet, du finder ventilationsrøret. Ved erhverv eller større bygninger, findes ventilationsrørene sig på taget. Det vil sige at ventilationsrørene bliver udsat for store temperaturudsving i løbet af året og dagtimerne.

Nødvendigheden i at isolere ventilationsrør

Luften der suser igennem ventilationsrørene, har omtrent den samme temperatur, som inde i bygningen. Men ventilationsrørene er ofte omgivet af en meget køligere eller varmere luft, afhænger af, hvor den er placeret og hvornår på året det er. Det betyder at der sker stort energitab fra ventilationsrørene, grundet det store temperaturudsving. Det kan skabe kondensdannelse i eller på ventilationsrørene, hvilket kan have risikable følger for bygningen.

 

Derfor er det yderst vigtigt at få isoleret sine ventilationsrør og andre installationer korrekt, for netop at undgå disse følger, men også for at mindske energitabet.

 

Det er en investering der er nødvendigt, ikke blot for pengepungens skyld, men også miljøet og klimaet. Det sikre også et bedre indeklima og nedsænker dit varmeforbrug ved efterisolering af rør og andre installationer.