Her kan du anvende perlite som isolering

Gulve

Har du hørt, at du kan bruge perlite til at isolere med? Det er rent faktisk et fantastisk materiale, når du skal isolere. Er du blevet interesseret i at høre mere om perlite til isolering, så bør du læse med videre her. Efterfølgende får du måske lyst til at gøre et perlite køb.

Ekspanderet perlite kan bruges som isolering flere steder

Der er flere forskellige steder, hvor du kan bruge perlite til isolering. Der er blandt andet tale om disse steder:

Lofter

Det er nemt og hurtigt at lægge perlite ud på lofter med en lille taghældning. Perliten hældes bare ned, og så løber den selv ned, hvor der mangler isolering. Det er altså en hurtig og effektiv metode. 

Materialet vil løbe ned mellem spærene og selv finde vej til eksempelvis hulrum og hjørner. Du skal blot være opmærksom på, at der ikke må være små revner eller utætte samlinger. Det kan få perliten til at løbe ud. 

Etageadskillelser

Perlite er ligeledes yderst velegnet til at isolere mellem to etager. Det er nemlig et materiale, der er brandsikkert og lyddæmpende.

Vægge

Du kan også anvende perlite som hulmursisolering i en ydervæg. Til dette formål skal du bruge en speciel vandafvisende perlite, der skyr kondensvand og slagregn. Ønsker du at hulmursisolere en ydervæg med perlite, må den ikke have revner eller åbninger, da det får perliten til at løbe ud.  

Gulve

Har du brug for et isoleringsmateriale til gulve på en strøkonstruktion, så er perlite en god løsning. Efter at alle VVS- og elinstallationer er monteret, hælder du bare perliten ned i gulvkonstruktionen. Derefter afretter du perliten, og så er der klargjort til at lægge gulvbrædder.