Nyt spisebord? Derfor skal du vælge et plankebord

Plankeborde bliver mere og mere populære at se i de danske hjem, og det er der mange grunde til. Står du og skal have et nyt spisebord eller bord til dit kontor, så kan du med fordel overveje, om et plankebord er noget for dig. Et plankebord behøver ikke at være dyrt. Du kan sagtens købe et billigt plankebord, som samtidigt er smukt og praktisk. Her kan du læse, hvorfor et plankebord er et godt valg, når du skal have et nyt bord til dit hjem eller din virksomhed. 

Et robust bord

Et plankebord er et robust bord, som derfor kan holde i mange år. Bordet har endda den fordel, at det kun bliver smukkere med tiden. Det er ikke bare robust bygget, det er også robust i forhold til moden, og du er derfor sikker på, at du vil kunne have det samme bord i lang tid. Det er et bord, der kan holde til at blive brugt af hele familien og kommer der kødsovs- eller rødvinspletter på bordet, så kan det tørres af. Sørg for at vedligeholde dit bord løbende og giv det pleje i form af olie, for så forlænger du bordets levetid. 

Stilrent valg

Et spisebord et et centralt møbel i de fleste hjem. Det er her, vi spiser aftensmad med familien eller samles med venner om et hyggeligt brætspil. Det er derfor vigtigt at vælge et spisebord, som både passer ind i hjemmet, og som man er sikker på at være glad for i mange år. De fleste plankeborde er meget stilrene og enkle i deres udtryk og vil derfor være et perfekt valg i de fleste hjem. Der er også mulighed for at købe et mere unikt og rustikt plankebord, som består af et enkelt stykke træ, hvor man kan se årene i træet. Det skaber et meget smukt og naturligt udtryk. 

Byg dit eget

På trods af, at du nemt kan købe et plankebord billigt, så kan du også prøve at lave dit eget unikke plankebord. Så kan du få bordet i lige præcis den længde og bredde, som du ønsker og med den type træ og tykkelse på plankerne, som tiltaler dig mest. En billig løsning er at bygge bordet af gamle gulvplanker, men du også også bruge spærtræ. Skær træet til og slib det godt, inden du olierer det hele. Til slut skal plankerne samles, og så mangler du blot bordbenene.