Sådan finder du det rigtige spejl med lys?

Du har besluttet at du skal anskaffe dig et nyt spejl med lys! Men hvordan finder du så det rigtige spejl?

Hos FlotteBade.dk, har vi et bredt sortiment af spejle med lys og vi vil i det følgende, beskrive nogle af de ting, som du skal være opmærksom på og tage stilling til, når du skal vælge spejl.

Du er ligeledes altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til hvilket spejl du skal vælge.

Hvilket type lys skal jeg vælge?

Helt grundlæggende, så er der to typer af lys, som man kan vælge i et spejl med lys. Det er direkte, eller indirekte lys.

Det direkte lys, er noget, som lyser ud i rummet og som på den måde også bidrager til lyset i resten af badeværelset, mens et indirekte lys, er noget, som ”kun” lyser ved og omkring spejlet.

Så først og fremmest er det vigtigt for dig at vide, i hvor høj grad dit spejl med lys, skal supplere det øvrige lys i badeværelset, eller om det skal tjene et mere dekorativt formål. Har du kun få andre lamper på badet, kan det være en fordel at få et spejl med direkte lys. Men har du derimod rigeligt med lys i loftet, så kan du måske sagtens nøjes med et indirekte lys.

Det direkte lys, er det man får på spejle med lysramme og lysfelter og det giver et godt lys ved selve spejlet, når der skal lægges make-up, men det breder sig også ud i rummet.

Det indirekte lys, er det man ser på for eksempel spejle med backlight. Her sidder lyset bag på spejlet og kastes herfra og ind på bagvæggen. Det betyder at lyset kun kastes en smule ud til siderne, hele vejen rundt om spejlet. En meget stemningsskabende detalje.

Kig desuden efter, hvordan dit spejl skal tændes? Ikke alle spejle kan tændes og slukkes på en ekstern kontakt, men skal betjenes på selve spejlet.

Det samme gør sig gældende, hvis du ønsker at kunne dæmpe lyset ved spejlet. Her findes der spejle med indbygget dæmper, mens kun nogle ganske få kan dæmpes eksternt.