Øg værdien af din bolig til salg

Hvis du ved, at du snart skal sælge din bolig, vil du helt sikkert gerne have så mange penge for den som overhovedet muligt. Men er der nogle ting ved din bolig, der helt klart er ved at være forældede og snart vil trænge til en udskiftning, er det sådan noget, du hurtigt kan hive salgsprisen meget nedad. Ofte er det en bedre investering selv at ordne dette inden salget, fordi det så kan betale sig i den anden ende grundet den højere salgspris.

Renoveringen af taget

Hvis en ejendomsmægler eller køber af boligen kan se, at boligens tag snart vil kræve en udskiftning eller en renovering, er det en af de ting, der virkelig kan hive ned i salgsprisen. Køber vil ikke være villig til at give en høj pris, fordi de allerede nu ved, at de står overfor en stor økonomisk investering, så snart de har sat deres underskrift og købt huset.

Hvis du i stedet selv får lagt nyt tag, kan det være, du ender med at få så meget for boligen, at investeringen i taget allerede har tjent sig selv hjem igen – og så har du da fået det absolut bedste ud af den situation!

Grøn energi kan hive salgsprisen i vejret

De grønne energikilder som f.eks. solceller er ofte noget billigere i drift end andre, ældre energikilder, og kan i nogle tilfælde endda producere ”gratis” energi, som boligen derefter kan opvarmes med. Det er jo helt klart attraktivt som køber af en bolig, hvis du ved, at du kommer til at have en rigtig lav el- og varmeregning. De grønne energikilder er også en økonomisk investering, så hvis køberen ikke skal bruge penge på det, vil de være mere tilbøjelige til at give mere for boligen. Igen er det altså en investering, der ofte godt kan betale sig på den lange bane.