Det skal du vide, når du skal købe træpiller

Der er generelt mange fordele ved at skifte til et pillefyr, der opvarmes ved hjælp af træpiller. Et pillefyr kan faktisk spare dig op til 70 % på din varmeregning sammenlignet med opvarmning med el og 60 % sammenlignet med opvarmning med olie- og gasfyr. Træpiller er nemlig en billig opvarmningsmetode, idet man her ikke skal betale CO2-afgift. Et pillefyr forbrænder nemlig træpiller fuldstændigt, og træpiller belaster således ikke miljøet. Et fuldautomatiske pillefyr opvarmer også lige så effektivt som olie- eller gasfyring – og man kan endda indstille et pillefyr til at starte og slukke automatisk, så man sparer på energien, mens man er på arbejde.

Når man har et pillefyr, er man dog afhængig af træpiller – og her er der nogle ting, man skal være opmærksom på for at sikre at man får den bedste kvalitet.

I Danmark er der ingen regler for, hvilke egenskaber en brændselspille skal have for at den kan sælges til forbrugere. Træpiller skal blot være fremstillet af rent træ uden forurening og må maks. indeholde 1 % limrester. Der er ingen krav til hverken vandindhold, askeindhold eller brænde evne. Forbrugeren har derfor reelt ingen garanti for kvaliteten af det produkt, de køber.

Det er dog i mange producenters interesse at få testet kvaliteten, og det er der også mange, der vælger at gøre. Når du skal købe træpiller, er det derfor en god idé at kigge efter en forhandler, der specificerer ting som f.eks. pillediameter, vand- og askeindhold, vægtfylde, smuld i råvare mm. Det specificerer Egholm Biobrændsel på deres træpiller. De angiver faktisk indholdet ned til mindste detalje, så du kan være sikker på, at kvaliteten er i orden.

Når du så har købt træpillerne, skal du også være opmærksom på at opbevare dem korrekt, så du får mest muligt ud af dem. Træpillerne skal opbevares tørt og under tag i de poser, de bliver leveret i. Det kan være en god idé at supplere med en presenning for at tage det værste uvejr. Du må maks. Opbevare 5 kubikmeter træpiller i dit fyrrum, 1 kubikmeter i brændselsmagasinet og 4 kubikmeter på lager. Hvis du har brug for at opbevare mere en 4 kubikmeter, skal det opbevares i et andet rum end der hvor fyret står.