Overblik: Her er fordelene ved granitskærver

Hvorfor skal du i grunden bruge granitskærver? Spørgsmålet er ikke den store hjernevrider, for har du vokset op med en gårdsplads, så ved du, hvilken effekt grus kan have. Grus holder noget ukrudt stangen, så du ikke får nær så meget besvær med lugning og ikke skal bruge vildt meget sprøjtegift, hvilket grundvandet sikkert sætter pris på. At vælge granitskærver specifikt har du flere grunde til.

Bedre end søral til indkørsler

Granitskærver er velegnede til indkørslen, da de ikke ruller nær så meget som søral, der er et rundt og pænt, men til tider upraktisk alternativ. Granitskærverne lægger sig fint i forhold til hinanden, så når blot du lægger et lag på 5-6 cm tykkelse med en blanding af skærver, der ligger i spektret 11-16 mm, får du optimal beskyttelse mod ukrudt. Desuden passer denne lagtykkelse godt til indkørsler.

Få alt til din nye indkørsel

Hvis du lægger en indkørsel med granitskærver, så skal disse udgøre det øverste lag. Under skærver skal du fordele stenmel, under det lag skal du komprimere stabilgrus, og under det lag skal du lave en bundsikring med fx strandsand. Hvis du er på udkig efter stabilgrus, fordi du har sådan et projekt i sinde, så bør du i samme ombæring være sikker på, at du får fat i alt det andet, så indkørslen holder.

Lav din egen farvekombination

Kerer du dig om gårdspladsens eller indkørslens udseende og har meget specifikke ønsker til det udtryk, de skal give, har du også her et godt argument for at sprede granitskærver frem for andre typer grus. Granitskærver kan du få i et væld af farver, hvor såvel rødmiks som gråmiks er til at finde ved siden af sorte sorter. Du kan selvfølgelig blande forskellige farver, hvis nu du ønsker noget unikt.

Dynamisk farveændring under regn

Lidt ligesom barkflis ude i haven skifter granitskærver på gårdspladsen farve, når det regner. De får nemlig en flot, mørk farve. Det gør granitskærverne dynamiske, så at du fra én dag til den næste kan opleve et flot farveskift. Står du op om morgenen og undrer dig over, om det har regnet over nattens løb, kan du da også bare skele til gårdspladsens sten for at vide, om du behøver vande bedene i dag.

Skærverne ældes med ynde

Med tiden bliver granitskærver yndige – en proces, der starter, så snart den første nedbør kommer og skyller det ydre støvlag bort på de enkelte skærver. Sammenligner vi igen skærverne med flis ude i haven, vil du naturligt nok erfare, at hvor flisen går i forrådnelse, så holder skærverne sig i mange år. På et tidspunkt sørger nedbør, blæst og hjulkørsel selvfølgelig dog for, at skærvelaget tynder ud.

Overvej granitskærver til din gårdsplads

Leder du efter grus til gårdspladsen? Så overvej granitskærver, for de er perfekte til indkørslen, kan forhandles billigt og findes i bigbags. Med et ordentligt lag granitskærver har du et godt underlag for bilen og skal ikke lægge nær så mange kræfter i at få bugt med ukrudt, der springer op udendørs.