Find den bedste skruestik til din værktøjskasse

vaerktoej-paa-vaeg-carl-ras-skruestik

Du kender højst sandsynligt skruestikken fra sløjdlokalet i folkeskolen. Her har de fleste stiftet bekendtskab med det, men en skruestik er et klassisk element på alle værksteder. Skruestikken er nemlig et yderst nyttigt stykke værktøj, når du for eksempel skal holde brædder på plads.

Hvad bruger man en skruestik til?

En skruestik er et redskab, der bruges til fastspænding af genstande mellem en fast kæbe samt en bevægelig kæbe, der er fastgjort til en spindel. En skruestik er et uundværligt stykke værktøj hos enhver gør-det-selv’er, der ønsker at lette arbejdet ved opgaver og projekter, der indebærer at file eller save emner. Her kan du med fordel nemlig spænde emnet ind i en skruestik og dermed arbejde på et stabilt emne, der ikke kan bevæge sig og besværliggøre arbejdet.

Hvilken skruestik skal du vælge?

Skruestikker varierer en hel del i hvor solide de er, og hvad de koster. Derfor gælder det også om at ramme ens eget behov perfekt. Hvis du køber ud fra dit behov, undgår du at bruge for mange penge i forhold til, hvad du egentligt har brug for. I den anden ende at spektret undgår du også at købe en skruestik for billigt, som derved ikke er godt nok til dit behov.

Disse ting bør du overveje, inden du køber din næste skruestik:

  • Hvor stort eller småt et element skal den kunne holde fast?
  • Hvor solid skal den være?
  • Er kvalitet eller pris det vigtigste?
  • Er det vigtigt, at den indeholder en ambolt?
  • Hvor meget vil jeg ofre på en god skruestik?

Forskellige typer af skruestik

En skruestik er ikke bare en skruestik. Der findes flere forskellige varianter, og derfor er det vigtigt, at du finder ud af, hvilken skruestik, der opfylder dine behov. Når du skal orientere dig under kategorien “skruestik”, møder du blandt andet disse varianter bænkskruestik, multiskruestik og maskinskruestik.

En bænkskruestik er utrolig nyttig, fordi du bare skal montere det på for eksempel en arbejdsbænk. En multifunktionel skruestik er smart, fordi du kan dreje basen i alle vinkler. Det skaber en stor fleksibilitet i forhold til det arbejde, du skal udføre. Du kan fastspænde emnet i alle vinkler, og er dermed ikke lige så fastlåst som ved en almindelig skruestik. En skruestik er et nyttigt værktøj, når du for eksempel skal fastholde en træplade, som du ubesværet skal kunne save i. Det samme gælder, hvis du skal slibe noget jern og gerne vil have det fastholdt imens.

Hvad koster en skruestik?

Pris og kvalitet går naturligvis hånd i hånd, så derfor skal dit valg selvfølgelig også afhænge af, om din skruestik skal blive brugt til nogle få opgaver, eller om du vil benytte det gentagne gange. Hvis du får brug for din skruestik til mange projekter, vil det være anbefalelsesværdigt at investere lidt ekstra, så du får den bedste maskine til dit formål.